Om Lifebike
Lifebike är ett Svenskt varumärke som erbjuder elcyklar tillverkade av märkeskomponenter anpassade för den svenska marknaden.

Lifebike designar elcyklar för användning i Sverige. Tillverkningen sker med märkeskomponenter anpassade för våra Nordiska förhållanden. En elcykel som används i Norden utsätts för tuffare förhållanden som variation i tempratur, salt och vägar med kärlskott och rena grusvägar.


En elcykel är ingen vanlig cykel. Du tar dig upp till 7 mil utan större ansträngning, stänger man av motorn fungerar Lifebike som en helt vanlig cykel.

Batteriet är samma typ som sitter i en bärbar dator , Lithium. Det väger inte mycket men ger ändå mängder med ström till din cykel. Även med batteri är en Lifebike inte mycket tyngre än en helt vanlig cykel. Batteriet tar du enkelt med dig hem eller till jobbet där du kan ladda det inför nästa resa.


Historien om Lifebike

Lifebike är idag en välkänd elcykel som i starten utvecklades i samarbete med TV4. Ett flertal partners utvecklade Lifebike med målet att skapa ett starkt varumärke för elcyklar. En storsatsning på produktutveckling och marknadsföring för att föra tekniken framåt och samtidigt genom riksomfattande TV-kampanjer berättade om framstegen för Svenska folket. Information om elcyklar och vad som gör elcykeln till ett så fantastiskt fordon har bidragit till att så många väljer elcykl idag.


En elcykel jämförs ofta felaktigt med en vanlig cykel men det är så mycket mer.

Du tar dig upp till 7 mil utan större ansträngning. Dessutom fungerar den som en helt vanlig cykel om man stänger av elmotorn.

Batteriet är av samma typ som sitter i en bärbar dator och är enkelt att ta med sig vilket gör att cykeln inte blir mycket tyngre än en vanlig cykel och du kan ladda batteriet där det blir enklast för dig.


Sedan 2009 drivs varumärket Lifebike av KopEnScooter

KopEnScooter.Nu satsar fortsatt tid och pengar på att utveckla Lifebike. Målet är detsamma som tidigare, hög kvalitet till ett rimligt pris. Arbetet med elcyklar som fortgått sedan 2006 är långsiktigt. Du som köper en Lifebike skall få en produkt som håller länge.