Ett av Europas starkaste varumärken för moped, MC-scooter och ATV. Kymco förknippas med hög kvalitet och ett bra pris

KYMCO visar med sin slogan "Better than Best" att de inte nöjer sig, utan ständigt jobbar för att förbättra sina fordon. KYMCO startades som en del av Honda. 1963 delades verksamheten och Kymco blev ett eget bolag. Idag hittar vi Kymco i Kaohsiung i södra Taiwan där man har både utveckling och tillverkning. I fabrikerna arbetar omkring 4.000 anställda och de tillverkar ca. 570.000 fordon per år. Förutom egna fordon tillverkar Kymco åt Kawasaki, Arctic Cat och BMW.

KYMCO är marknadsledare i många länder, både i Europa och Asien

  • I Taiwan har KYMCO mer än 40% marknadsandel  och säljer årligen fler än 250 000 mopeder och motorcyklar. Det gör dem störst på sin hemmamarknad.
  • I Europa har Kymco ett gott rykte och rankas 1:a i Spanien (total), 2:a i Italien (total) och 4:a i Frankrike och Tyskland.
  • Företaget startades 1963 efter att men delats från Honda och idag har KYMCO ca 4 000 anställda och är operativa med sina produkter i 97 länder i världen.
  • KYMCO tillverkar även fyrhjulingar och motorer till andra kända märken, t.ex. BMW, Kawasaki och Artic Cat.

KYMCO satsar på minskade utsläpp

I Taiwan är kraven på låga utsläpp bland världens hårdaste. För att klara de stränga kraven på utsläpp fokuserar Kymco mycket på tillverkning av sina 4-takts motorer med direktinsprutning och katalysator. Dessa motorer  gör det möjligt att sänka utsläppen avsevärt.

Kymco ligger långt fram i sitt arbete och uppfyller idag de tuffaste utsläppskraven. Kymco utvecklar nu en helt ny 4-taktsmotor på 50cc för att ligga i fas med hårdare utsläppsregler som införs i Europa från och med 2017. Sammantaget har Kymco ett tekniskt försprång på området och visar att det är möjligt att sänka utsläppen ytterligare.

KopEnScooter.Nu är generalagent för KYMCO i Sverige.