BAOTIAN UTGÅR, VÄLKOMMEN DRAX

DRAX

Efter nästan 15 fantastiska år med Baotian i Sverige är det dags att ta farväl. Nu lanserar vi det nya varumärket DRAX, ett modernt varumärke som ligger helt rätt i tiden, med tanke på ökade miljökrav och det stora intresset för elfordon. DRAX-kollektionen omfattar bensinmopeder som motsvarar de nya Euro4-kraven samt ett par elmopeder, alla anpassade för att det tuffa nordiska klimatet. I DRAX har vi samlat mångårig erfarenhet från vårt fantastiska utvecklingsteam och vi samarbetar med världens bästa fabriker för både bensin- och elfordon. Vi ser med spänning fram emot alla nya produkter vi kommer att lansera under varumärket DRAX.

Mikael, VD för fordonsgruppen Mipecorp AB

Baotian är Sveriges mest sålda moped

Baotian tillverkar motorcyklar och mopeder i scootermodell. Baotian är Sveriges mest sålda moped sedan 2004. Alla mopeder och motorcyklar från Baotian är tillverkade av märkeskomponenter anpassade för den svenska marknaden. Man kan inte jämföra en Baotian med andra lågpris-scootrar då Baotian har funnits i Sverige sedan 2004 och fabriken i Kina som tillverkar fordonen har över 20 års erfarenhet.

Fabriken i Kina tillverkar ca 400 000 fordon per år. Under årens lopp har vi sett vilka delar som är bra och mindre bra. Det har lett till att de delar som inte höll standarden har bytts ut så att du som kund ska ha ett bekymmersfritt ägande. Delarna vi har varit extra noga med som ska hålla en hög standard och vara av mycket bra kvalitet är förgasare, vevlager, drivrem, däck samt batterier.

Till Baotian så använder vi oss utav däck som kommer ifrån Kenda. Kenda började sin tillverkning av däck redan 1962 och tillverkar däck av mycket bra kvalitet. Alla Baotian mopeder levereras med batterier från den japanska batteri tillverkaren Yuasa. I Baotians fabrik jobbar det ca 2000 st och under produktionen av scootrarna så har vi personal från Sverige som noggrant kontrollerar produktionen. Vi kontrollerar fordonen under produktionen så allting görs som det ska och att det inte blir några fel med fordonen.

Efter den kontrollerade produktionen av Baotian-scootrarna provkörs fordonen och går igenom en sista kvalitetstest där allting testas. Reservdelar till Baotian finns det massvis av så du slipper jaga reservdelar. Behöver du hjälp att välja så är du välkommen att kontakta oss!

DRAX

DRAX är frukten av många års erfarenhet. Designade av ledande svenska designers för att fungera optimalt i vårt nordiska klimat. DRAX kommer i sex olika modeller: Fyra bensindrivna och två med el. Alla med egen unik design för att passa olika målgrupper. Bensinmotorerna levereras med en nyutvecklad högteknologisk motor som uppfyller de nya tuffa Euro 4-kraven.

Prissatta för att ge en känsla av att du får mer än vad du betalar för. Alla ska ha möjlighet att köpa en riktigt bra moped.

Om Baotian

Baotian tillverkar MC-scootrar och EU-moped klass 1 samt EU-moped klass 2 mopeder. Baotian har ett starkt, prisvärt sortimentet vilket har gjort Baotian störst i Sverige på mopeder. Om man räknar i antal sålda mopeder sedan 2004 är Baotian Classic den modell som är såld i flest exemplar.

Delar väljs med omsorg för att passa nordiska förhållanden, vi strävar alltid efter att bygga de bästa mopeder vi kan, därför har vi under åren utvärderat vad som har fungerat och inte, och valt komponenter utifrån detta. Mopeder som används i Sverige utsätts oftare för tuffare förhållanden – variationer i temperatur, vägsalt, grusvägar samt vägar av bristande kvalité. De mest utsatta delarna exempelvis vevlager, drivrem, förgasare, däck och batterier kommer från välkända leverantörer, för att du ska kunna använda din moped året om, när du vill. Baotian fabriken har över 20 års erfarenhet av att tillverka motorfordon på två hjul. 2000 anställda producerar årligen omkring 400.000 fordon. Svensk personal finns på plats i fabriken där de utför omfattande tester under och efter produktionen för att se till att kvalitén når upp till våra strikta krav. Det gör Baotian Sverige kan vara stolta över de fordon som säljs i Sverige. Det bevisas vi genom att lämna marknadens mest omfattande motorgaranti. I samarbete med Midland Oil får du hela 5 års motorgaranti på våra Boatian fordon med 4-taksmotor, detta är utöver vår vanliga 2 åriga fordonsgaranti.

Har du fastnat för någon Baotian modell men vill se den i verkligenheten så kan någon av alla våra återförsäljare runt om i Sverige hjälpa dig. Du kan så klart även köpa din Baotian ifrån någon av dessa, samt få hjälp med service när det är dags. Du kan även beställa din Baotian moped via vår hemsida och få den levererad till din närmaste återförsäljare som är ansluten som utlämningsställe. Detta ger en ökad trygghet då du vet att din Baotian är monterad av en utbildad mekaniker innan du börjar använda den.

Baotian-verkstäder över hela landet

Verkstäder knutna till Baotian finns över hela landet. Om du är i behov av hjälp och/eller service finns det ofta en värkstad nära. I verkstäderna kan du även få hjälp med reservdelar och/eller tillbehör till din Baotian.

Mopeder & scootrar

Baotian erbjuder modeller för alla – det klassiska utseendet hos Baotian Retro och Baotian Vintage till den sportigare Baotian Diablo. Vi är säkra på att du kommer hitta något du gillar. Vill du ha en moped som är mycket billig i drift och inköp så kanske Baotian Basic inspirerar dig.